Fotografie

Bij het kiezen van beelden is het belangrijk dat deze passen binnen de identiteit van Bebat. Beelden worden steeds gelinkt aan de natuur en een goed gevoel. Gebruikmaken van personen geeft een extra emotionele dimensie, maar is niet verplicht.

Authentiek en menselijk

We gebruiken beelden die echte mensen tonen, in authentieke en realistische situaties. Niet geposeerd en niet te stijlvol of modieus. Met een diversiteit aan mensen qua leeftijd, geslacht en persoonlijkheid.

Vermijd het gebruik van foto's van mensen die in de camera kijken of foto's met een studio-achtergrond.

Achtergrond en openheid

Vermijd achtergronden die te druk, ingewikkeld, modern of kunstmatig zijn. Probeer altijd te werken met een vleugje natuur en een blauwe lucht en vermijd achtergronden en kleding die er te wit uitzien. Zo kunnen we pictogrammen en iconen op een contrasterende manier gebruiken. Als de foto binnen is genomen, probeer dan toch te werken met een vleugje groen, zoals een plant, en gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht (fotografeer bijvoorbeeld dicht bij een raam). De foto's mogen niet te vol zitten, maar moeten ruim en open aanvoelen. Deze regel geldt voor buiten- én binnenfoto's (bijv. voldoende heldere lucht).

Toestellen en batterijen

Het toestel dat op batterijen werkt, moet altijd op de voorgrond in beeld zijn.

Het hoofdproduct dat bij Bebat in beeld gebracht wordt, zijn batterijen. Bij het fotograferen of selecteren van foto’s met/van batterijen, let je best op volgende zaken:

  • De merken van/op de batterijen mogen niet zichtbaar en/of herkenbaar zijn;
  • De kleur(en) van de batterijen en de verhouding hiervan mogen niet herkenbaar zijn als zijnde van een specifiek merk (bv. 1/3 goud, 2/3 zwart van Duracell)
  • Bij beelden van meerdere batterijen trachten we steeds zoveel mogelijk variatie in batterijen en accu’s te tonen
  • Indien er een 9V-batterij zichtbaar is, zijn de polen hiervan bij voorkeur afgeplakt met een stukje plakband of tape
  • Indien er knoopcellen zichtbaar zijn, zijn deze bij voorkeur op een stukje plakband of tape geplakt
  • Batterijen op beelden mogen nooit door een kind worden vastgehouden
  • De batterijen dienen steeds in verhouding tot elkaar (en tot andere objecten, zoals bv. het Bebat-doosje) correct weergegeven worden (bv. knoopcel is altijd veel kleiner dan een AA-batterij, de accu van een boormachine is altijd veel groter)

Natuurlijk licht

Gebruik altijd foto's met natuurlijk (zon)licht. Vermijd het gebruik van onnatuurlijke lichtbronnen, sepiakleuren of licht dat te koud aanvoelt. Het licht moet er realistisch uitzien en aanvoelen. Het is aan te raden om een flare in de foto te hebben, bij voorkeur een natuurlijke flare.

Positieve attitude

De mensen op de foto's moeten altijd een positieve houding hebben. Vermijd foto's waarop gevaarlijke situaties te zien zijn, zoals mensen die lopen of sms'en. Gebruik geen foto's waarop mensen te zien zijn die alcohol drinken of alcoholische dranken vasthouden.

Kinderen mogen in beeld zichtbaar zijn, maar ze mogen geen batterijen of inzamelzakje/doosje vasthouden.